Премиерът Кирил Петков намери връзка между младежката организация на партия ГЕРБ

...
Премиерът Кирил Петков намери връзка между младежката организация на партия ГЕРБ
Коментари Харесай

Петков: Младежката организация на ГЕРБ е създала паниката с бензиностанциите

Премиерът Кирил Петков откри връзка между младежката организация на партия ГЕРБ и създалата се суматоха за горивата, която докара до дълги опашки по бензиностанциите и всеобщо зареждане. Той даде брифинг след среща с представители на Българската петролна и газова асоциация за положението на пазара на горива и запасите с тях.

" Оказа се, че освен количества има, имаме огромни количества в цялата система. Всички са заредени, няма никакъв проблем в цялата верига. Единствената причина за суматохата в сряда е потреблението на фотоси от някои дребни бензиностанции. Използвали са се през обществените медии, изпратили са се на всички места като част от политическа или хибридна офанзива. Свързани са с младежката организация на ГЕРБ ", съобщи Петков.

" Ето по какъв начин употребяват страха от войната, цялата система е била обезпечена с гориво, само че се е основала суматоха – хора на опашки, които пълнят резервоари, без да има причина ", добави той. Петков не отговори съответно на въпроса дали ще се търси отговорност от ГЕРБ.

" Усетим ли сходен вид хибридна офанзива за да се натрупат политически дивиденти на гърба на хората, ще имаме съгласуван отговор мигновено. Той ще се показва в отговор популацията да не се поддава на операции. Следете какво споделя държавното управление, горивото е на всички места, запасите са налични, танкерите идват в базите, има импорт. Това са глупави операции за политически цели ", съобщи министър председателят.

Попитан дали високите цени на горивото не са причина за презапасяването, Петков отговори: „ Малки бензиностанции, които са били без количество, с цел да не затварят, са си вдигнали цената. Снимки от тези бензиностанции са се популяризирали из целия Фейсбук с платени постове, което е довело до нарастване на търсенето с няколко пъти. Използване на една или две сходни фотоси, циркулиращи из мрежата, основава суматоха. Това кара хората да се подреждат на бензиностанциите. Тези бензиностанции се пълнят с камиони, само че поради опашките чисто логистично горивото не може да се набави, макар че по складовете всичко е цялостно “.

В момента има малко повишене на цената, добави той.  " В цяла Европа има. Но ние приказваме за суматохата, която излезе от бензиностанциите с цена над 3 лв. за литър. Хубавото е, че тази суматоха към този момент е овладяна. Жалко е да се употребява страхът на народа за политически цели ".

Министърът на енергетиката Александър Николов сподели, че " е необичайно да виждаме цистерни, които би трябвало да транспортират мляко, само че се употребяват за дизелово гориво ". 

През последните седмици цените са се повишили няколко десетки % в съставния елемент на петрола. " Колкото и да желаеме да сме остров, в който стабилността на цените се резервира, това е на практика невероятно ", съобщи той и разгласи, че ще даде повече информация в 14 ч. на брифинг в Министерството на енергетиката.

В диалозите с Българската петролна и газова асоциация участваха също вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев и вицепремиерът и министър на икономиката и промишлеността Корнелия Нинова.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР